TÜM HABERLER

Dr. Osman Demirbaş IFI eğitim ekibinde

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Osman Demirbaş, IFI’nın 16 kişilik eğitim ekibine Türkiye’den katılan tek kişi oldu.

Woodworking Çalıştayı

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, mimar Öğr. Gör. Stefano Pugliese ve konuk mimar Sebastian Erazo Fisher’in yürüttüğü, tekstil ugulamalarının Araş. Gör. Elif Tekcan danışmanlığında yapıldığı Woodworking Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Dr. Osman Demirbaş Milano Tasarım Haftası'nda

Milano Tasarım Haftası kapsamında Uluslararası İçmimarlar Federasyonu (International Federation of Interior Architects – IFI) ve Scacchetti Associati Mimarlık Stüdyosu tarafından ikincisi düzenlenen IFI@Salone etkinliğinde, dünya tasarım liderleri “Mekânları Tasarlamak, Hayatları Değiştirmek” temalı panelde buluştu.

İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü konuğu: Kütahya Seramik

Kütahya Seramik, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencilerini ziyaret etti.

BODRUM İÇMELER TERSANELERİ TEKNİK GEZİSİ

Doç. Dr. Ö. Osman Demirbaş, Dr. Öğr. Üyesi M. Emre Ergül, Dr. Öğr. Üyesi A. Can Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi Markus Wilsing’in yönetiminde Bodrum İçmeler Bölgesi Tersaneleri, Bodrum Denizcilik Müzesi ve Bodrum Marina ziyaretlerini içeren bir teknik gezi gerçekleştirildi. Geziye; İçmimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım ve Yat Tasarımı öğrencileri ve İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Elif Büyükkeçeci katıldı.

“Kolektif Hareket”, çocuklarla bir hayali gerçekleştirmek için ilk adımı attı

2018-2019 bahar döneminde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri için ilk defa açılan ve Dr. Öğretim Üyesi Didem Kan-Kılıç tarafından verilen IAED 366 "Kolektif Hareket" sosyal sorumluluk proje dersi, tasarımcıların bilgi, deneyim ve kabiliyetlerini tasarımın sosyal ve kolektif yönüne yoğunlaştırarak toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen bir sosyal sorumluluk projesi hazırlamayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, üniversite ölçeğinde sürdürülebilir bir dayanışma platformu yaratmayı hedeflemektedir.

Mobilya Koleksiyonu ‘’I AM A PROTOTYPE’’ Modeko’ da

2018-2019 güz yarıyılında İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 3. Sınıf İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin Mobilya Tasarımı dersi kapsamında ürettikleri mobilya tasarımları “I am a prototype” adlı koleksiyon ile 2019 İzmir Modeko fuarında 06-10 Mart tarihleri arasında sergilenmiştir.

İçmimarlık ve Çevre Tasarımı öğencileri Bornova için tasarladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre tasarımı bölümü 2. Sınıf öğrencileri stüdyo dersinde, Arkeolog Dr. Zafer Derin'in kurucu ve yöneticisi olduğu, ödüllü binası Mimar Evren Başbuğ tarafından tasarlanan, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi mekanını, Arkeoloji öğrencileri için bir araştırma/kalma mekanı olarak tekrar ele aldılar.  2 ve 3 boyutlu modüllerle çalışılan bu projelerde 10 kişilik öğrenci grubunun çalışabileceği, yaşayabileceği içinde; çalışma, dinlenme, sosyalleşme, yeme-içme ve ıslak hacimlerin bulunduğu mekanlar tasarlanmıştır.

TÜRK VE JAPON TASARIM ÖĞRENCİLERİNDEN ORTAK ÇALIŞMA

Türk ve Japon tasarım öğrencileri, İEÜ’nün ev sahipliğini yaptığı çalıştay kapsamında Yeşilova Höyüğü’nde bir öğrenci evi tasarladı.

MEKANSAL MÜDAHALELER ATÖLYESİ & İYİ TASARIM__3

İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen İyi Tasarım__3 etkinlikleri kapsamında İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Stefano Pugliese ve Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Michael E. Young Mekansal Müdahaleler Atölyesi düzenledi.